Сергей Лавров. Близость рук

Лайма Дебесюнене
Sergejus Lavrovas. Ranku artumas

Savo lupomis tave palietes,
Nagalejau nujausti bedos.
Ratilais, kaip iprasta, pasklide
Zodziai upes nunesti sraunios.

Ju dalis tau vienai pasiliko,
Duzo jie ties musu klaidomis,
I dainas naiviausias susirinko
Ir keistai suskambo eilemis.

Lupomis prisilieciau prie lupu,
Paaiskejo, tiesiai prie lemties,
Ir svelnumas eme plisti musu
Ir prisiliete prie paslapties.

I grandine susipyne grandys,
Zvelge medziai i mus isdidziai,
Tokia uzmarsties minute randa
Tikra israiska tikri jausmai.

Lupomis prisilieciau prie ranku,
Paaiskejo – ne tiktai prie ju.
Jausmas raibuliavo tarsi bangos
Iki musu selstanciu gelmiu.

Mes abu iseiname i kelia –
Saule sviecia danguje aukstai…
Lupomis lieciu as tavo veida,
Ir sustingsta zodziai nelauktai.

Сергей Лавров. Близость рук

Я к тебе прикоснулся губами,
Я не думал тогда о беде.
Расходясь, как обычно, кругами,
Уплывали слова по реке.

Часть с тобой оставалась на месте,
Спотыкалась о наши грехи,
Собиралась в наивные песни
И вязалась пучками в стихи.

Я к губам прикоснулся губами,
Оказалось, что прямо к судьбе,
И огрмная нежность кругами
Расходилась по мне и тебе.

В цепь вязались незримые звенья,
Расцветали, росли дерева,
И в такие минуты забвенья,
Чувсвам просто мешали слова.

Я к рукам прикоснулся губами,
Оказалось – не просто к рукам.
Волны чувств прокатились кругами
По моим и твоим родникам.

Будто в сказке, идём за грибами –
Чисто небо, хрустальна трава…
Я к тебе прикоснулся губами,
И замёрзли, уснули слова.