Този сбъркан в зачатие свят

Надежда Ангелова
Ти изгрей, ти изгрей, ти изгрей,
ясно слънце в небето над мене!
Птичка Божия съм – чичопей,
сбирам сили сега, за летене.

Черен страх, черен страх, черен страх,
в мен гнезди и надеждата бяга.
Сред пожари и студ оцелях
и възкръсвах в обратната тяга.

Сини дни, сини дни, сини дни,
днес жадува душата ми птича,
ясно слънце, света промени,
припомни му ти как се обича!

Този сбъркан в зачатие свят,
на крилете си птици крепят...