Не прыхадзi туды, дзе я не буду...

Василь Гардзиенак
Не прыхадзі туды, дзе я не буду,
А будуць толькі літары імя...
І не кажы "ніколі не забуду",
Бо ты забудзеш, кволая мая...

І не шукай мой вобраз паміж сосен,
Паміж каменных і маўклівых пліт,
Мяне забрала золкавая просінь,
Прыадчыніўшы дзверы у нябыт...

І леташняе вогнішча не грэе,
Калі у ім не адрадзіць агонь...
Ты адчуваеш, як душа нямее,
Калі пусцее з кветкаю далонь?...

Ты адчуваеш, як імкліва птушкі
Праносяцца над шатамі ялін?
І ім няўцям чаму у гэтай пушчы
Так часта адбываецца памін...

І ім няўцям, і мне незразумела,
Бо я заўсёды побач, дзесь каля,
І спарахнела цалкам толькі цела,
А не каханне і любоў мая.

Халодны дождж і брудная дарога,
Але вясна чакае за парогам...