Сулейманаз

Сейфудин Шахпазов
 
Шаирдиз муштулух- шад хабар гана,
Московдай телдин эвер хтана.
Магьсум Горкиди ц1ийи т1вар гана,
Сулейман фена, Гомер хтана !

Вуч аламат я, ам дегиш хьанач,
Гьа вичиз хас тир тегьер хтана.
Меркездин ялцив ам вердиш хьанач,
Лежбер яз фенай-лежбер хтана!

Гьуьрмет къалин тир,къулайвал авай.
Гьукумдарри кьур гъилер хтана.
Алахь тавуна авайвал амай,
Урусат акур, вилер хтана !

Теклифнат1ани либасар пара,
Фидайла алай пекер хтана.
Бат1индай-къизил,загьирдай-къара,
Лезги намусдин сердер хтана!