Торквемада

Андрей Яременко Львов
Коли помер великий Торквемада,
на члені виявили в нього слід помади-
звичайної,жіночої,губної,
що вже була тоді в багатих дам.І не в
                одної...

Але була вона в усіх одної марки
і не могли спокусницю спецслужби
                розшукати.
Відбитків губ криміналісти ще не знали-
тому й "на тормози" спустили справу.

Та не сховає шила ані торба,ні мішок-
довідався народ,що інквізитор мав грішок
і з того часу всі виробники помади
ще досі судяться за знак торговий
                "Торквемада".

Помад тепер є кілька сотень різновидів,
але який би вибрав той,хто ненавидів
і плотський потяг,і подружню зраду,
аж поки не побачив на жіночих губках
                ту помаду?

Теоретичні спори тут безперспективні-
це як слону об танк ламати бивні...
Допомогти нам можуть тільки грішниці
                іспанські,
надавши необхідну інформацію:
Яка з помад спокушає найбільше
тих,хто гріхи повинен відпускати іншим.