Kомуто трябвам там да ме намира

Надежда Ангелова
Таа, значи, ето вече време е дошло!

Достатъчно седях сама и в мрака!

Метлата стягам с реактивното витло,

два - три парцала, аз и котарака,


поемаме където вятър отнесе,

на лудостта ни светлите копнежи!

Страхувам ли се? – питаш. Знаеш, че не се.

А, че ме няма, кой ще забележи?


И там ме чака тази, същата луна,

след мен – вълчицата покорно тича...

Каквото без метла не ще да променя,

то с нея мога. А и ми прилича.


Изчаках си ума – съвсем ме изнури,

ши бяло знаме. Спретна сто турнира...

Между звездите ще заспивам призори,

комуто трябвам – там да ме намира.

https://youtu.be/K6YGs3Jrd8E?si=toNioIvoh4okxjeS