Цаемае каесын уаеларвмае, уый нае зонын

Татьяна Плити
Цаемае  каесын уаелавмае,уый нае зонын.
Заехх хуры ваерсты зилдухтае каены:
Йае тынтае хур аервиты заеххмае бонаей-
Аехсаев та маей йае бурцаестаей каесы.

Гъе,афтае згъорынц бонтае аемае азтае,
Аенкъард аефтауынц фидаеныл саенттаем.
Ызнон ма арвмае рухс саенттимае кастаен,
Ныр рухстауаег, цы баесты дае? Каем дае?

Нае хуыздаерты нын хаест йае комы дары,
Аенаевгъауаей нае фаесиваед цаегъды.
Фыдбоны каерон дунейыл нае арын,
Нае саударджытаей  хур мынаег каены.

Цаемае каесын уаелармае, уый нае зонын.
Уаеларвыл ис  хуыцауы хъарм бынат.
Аеркаес ма ,цаей,дае адаеммае баерзондаей,
Сабырдзинад аеппает дунейаен ратт.