Ёсць у Беларусi вёска Красавiчы

Михаил Соловцов
Ёсць у Беларусi вёска Красавiчы,
Ёсць вёска Рысiн, вёска Савiнiчы,
Ёсць вёскi: Торчанка, Высокае , Яноўка…
Iх шмат такiх…ды толькi мне  нялоўка,
Што рэдка навяшчаў радзiмыя мясцiны,
На гэта розныя находзiў я прычыны:
То нельга выехаць - сям'я i праца,
А то ў дарогу неахвота мне збiрацца,
Таму, што там нiхто цябе не стрэне,
Пустая хата,  вецер ў сенях,
А сны падчас мяне туды заносюць,
За вёску, дзе паля калосюць,
Рака Жадунька  працякае,
Ў маём далёкiм, блiзкiм сэрцу крае.

23.01.2012