Л. Костенко. Шиповник

Михаил Юсин
(с украинского).

Шиповник трудно отдаёт плоды,
Прохожего схватив своим шипом,
Кричит ему: -Оставь свои труды,
Хоть ягодку оставь мне на потом!
Не тронь, не тронь, ступай своим путём,
Пичужка нынче ягод так хотела!
Я здесь для всех, в цветении густом,
И просто, чтобы осень хорошела.
*

Шипшина важко віддає плоди.
Вона людей хапає за рукава.
Вона кричить: - Людино, підожди!
О, підожди, людино, будь ласкава.
Не всі, не всі, хоч ягідку облиш!
Одна пташина так мене просила!
Я ж тут для всіх, а не для тебе лиш.
І просто осінь щоб була красива.