Малкото коте

Ирен Тодорова
Малко коте играе на двора,
Бяга, подскача – няма умора.
После в скута на някого ляга,
Гали се, мърка – така му приляга.

Топчица малка легна за дрямка.
Ала за кратко. Видя една сламка,
разрови саксията, скъса пердето.
Мама се скара… То разля и кафето.

Май му е скучно. Търси игра.
Често играта превръща в беля.
Мъничко коте не знае умора,
цял ден лудува у дома и на двора.