Себе на день рождения. Валентина Ментуз

Иосиф Бобровицкий
Годами зрелая - душой подросток,
Сжигает осень дни, как лист в огне.
Я слышу вслед: да поэтесса просто-
То лист кленовый тихо шепчет мне...

Пусть осень даст душе моей согреться,
Туманом не накроет боль-печаль,
Пусть вдохновенье наполняет сердце,
А журавли печаль уносят вдаль.


Оригинал:


Жанчына сталая - душой падлетак,
На сцежкі сыпле восень клёнаў медзь.
Услед я чую: дык яна ж з паэтак, -
То ліст кляновы шапаціць ледзь-ледзь...

Хай восень не астудзіць маю душу,
Туманам не агорне боль і жаль,
З натхненнем сёння ў сэрцы жыць я мушу,
Хай смутак журавы нясуць удаль.