Шарль Бодлер. Экзатычны водар

Виктор Шатило
Калі ў асенні дзень, з заплюшчанымі вачамі,
Грудзі цёплыя твае смакую я без слоў,
Лунае ззяннем прада мной шчаслівых берагоў
Бляск промня асляпляльны вечнымі агнямі.

Мне выспы бачныя, гайдаючыя снамі,
Дзівацкія дрэвы ці гронкі іх пладоў,
Мужчыны зграбныя, як пальмы ля садоў,
І позіркі жанок найчысцюткія таксама.

За водарам мкнучы ў ясную старану,
Я хвалю бачу гавані заснулую адну
І белых ветразей абветраныя статкі,

Між тым смак нявызначаных кустоў,
Паветрана плыве напоўніцу і згадкі,
Утвараюцца душой на песні весляроў.



(1821~1867)