Александр Блок Ушла. Но гиацинты ждали

Максим Троянович
 

Ушла. Но гиацинты ждали,
И день не разбудил окна,
И в легких складках женской шали
Цвела ночная тишина.
В косых лучах вечерней пыли,
Я знаю, ты придешь опять
Благоуханьем нильских лилий
Меня пленять и опьянять.
Мне слабость этих рук знакома,
И эта шепчущая речь,
И стройной талии истома,
И матовость покатых плеч.
Но в имени твоем — безмерность,
И рыжий сумрак глаз твоих
Таит змеиную неверность
И ночь преданий грозовых.
И, миру дольнему подвластна,
Меж всех — не знаешь ты одна,
Каким раденьям ты причастна,
Какою верой крещена.
Войди, своей не зная воли,
И, добрая, в глаза взгляни,
И темным взором острой боли
Живое сердце полосни.
Вползи ко мне змеей ползучей,
В глухую полночь оглуши,
Устами томными замучай,
Косою черной задуши.

 
***

 Сышла. Але гиацинты чакалі

Сышла. Але гиацинты чакалі,
І дзень не абудзіў вокны,
І ў лёгкіх зморшчынах жаночай шалі
Квітнела начная цішыня.
У касых прамянях вячэрняга пылу,
Я ведаю, ты прыйдзеш ізноў
Духмянасцю нільскіх лілей
Мяне чараваць і ап'яняць.
Мне слабасць гэтых рук знаёмая,
І гэта шепчушчаягаворка,
І стройнага стану стома,
І матавасць спусцістых плячэй.
Але ў імі тваім — бязмернасць,
І руды змрок вачэй тваіх
Утойвае змяіную няслушнасць
І ноч адданняў навальнічных.
І, свету дольнему падуладная,
Між усіх — не ведаеш ты адна,
Якім раденьям ты датычная,
Якою верай хрышчоная.
Увайдзі, сваёй не ведаючы волі,
І, добрая, у вочы зірні,
І цёмным позіркам вострага болю
Жывое сэрца шасні.
Упаўзі да мяне змяёй паўзучай,
У глухую поўнач аглушы,
Вуснамі млявымі замуч,
Касою чорнай задушы.

    Перевёл Максим Троянович