2 апреля. Великий Пост. 16

Саше Киира
Великий Пост 16 дня.


В вторник: Крестителю Господню Иоанну.

Тропарь.

Память праведнаго с восхвалениями, Господне же свидетельство те довлеет, Предтече: дал увидеть же ся еси да воистину и пророков честнейший, яко и в струях крестить сподобился еси Проповедуемого. Темже в ликованьи за истину скорбящи, Бога благвестил еси да преостающимся и во аде, да плотию явльшагося, и вземлющаго грех мира, подающаго да благость велию нам.

Кондак.

Божий Пророче и да Предтеча благодати, главу твою, яко и шИпок священнейший, от земли да обретше, исцеления же всегда приемлем, такоже вновь, якоже и прежде, в мире да проповедуешь еси покаяние.
.


прп. Фотинье. (самаряныня)

Тропарь.

Агница Твоя, Иисусе, Фотиния зовет велиим гласом: Те, ЖенишЕ мой, люблю, и Те ищущи, мучаюсь, и распинаюся, и схораниваюсь Крещению Твоему, и скорбь терплю из-за Те, яко и царствую в Те, и умираю за Тя, и живу с Тобою, но яко жертву непорочную приими же мя, Те с любовью пожЕршуюся. Той молитвами, якоже Милующий, спаси души наша.

Кондак.

Храм твой всечестный да обретше яко цельбУ душевную, вси же верные велегласно всклицаем ти: мученице Фотиние великоименная, непрестанно о нас всех Богу Христу молись.

Молитва.

О, достохвальная святая и славная Фотиние мученице, наша истовая пред Богом предстательнице! К те ревностно да притекаем и во умиленьи сердец просим: буди о нас ходатаицею пред Господем, да и простит нам все наша согрешения и вольная и невольная, и наставит нас (имена) на стезю исполнения заповедей Своих, да и очистит наша сердца от злобы, да корыстолюбия, зависти, лести и всякия иныя скверны и да исполнит силою нас в вере, терпеньи, молитвеннем деланье, в чистой совести, доброжелательстве и любви. Да испроси нам и державе нашей мира от Господа Спаса, утверждения народа же нашего да в Правверии и единмыслии, да тихое и да безмолвное житье в всяком благочестии и чистоте да поживем и сподобимся твоими же молитвами к овцам избранней отары Его да быть причтенными, яко и вси же вразумленныя твоей богъдухновенной проповедию. И дарует нам Господь христианскую кончину нашего живота мирну, непостыдну, Святых Таин причастну, Емуже слава, честь, поклоненье да подобает в веки. Аминь.
.


прп. Ефрем Сирин. Молитва Великъпостная. (утром и вечером)
(см. 15 марта)