Людмила Дринова-Воронина. Рябинка. Рус. Бел

Максим Троянович
Деревеньки-деревушки, -
Захудалые дворы,
Все домишки да избушки -
С незапамятной поры!

Вечереет. Солнце село,
Закатившись за бугор,
Звезды первые несмело,
Заглянули в сельский двор.

Осветляет белый иней
Покосившийся плетень,
От крылечка сумрак синий,
На сугроб наводит тень.

В деревянный сруб колодца,
Весь покрытый коркой льда,
Чуть позднее заберется
Любопытная звезда.

Над колодезной ведёркой,
Шапкой высятся снега,
И лежат снежинки горкой,
Как насыпала пурга.

В небо, из-за косогора,
Месяц вышел не спеша,
И заметил очень скоро,
Что рябинка хороша.

...Лишь рябинка у забора,
Словно алая заря,
Станет радостью для взора,
В дни седого декабря.


***

Арабіна ля плота
 
Вёсачкі-вёсачкі, -
Заняпалыя двары,
Усе хацінкі ды хаткі -
Са спрадвечнае пары!

Вечарэе. Сонца села,
Бы схавалася за бугор,
Зоркі першыя нясмела,
Зазірнулі ў сельскі двор.

Асвятляе белы іней
Пакрывіўся нават тын,
Ад ганка змрок сіні,
На гурбу наводзіць цень.

У драўляны зруб здаецца,
Увесь пакрыты лёду коркай,
Ледзь пазней забярэцца
Цікаўная зорка.

Над калодзежнай вядзёркай
Шапкай высяцца снягі,
І ляжаць сняжынкі горкай,
Ад завеі ды смугі.

У неба, па-за касагора,
Месяц выйшаў не спяшаючыся,
І заўважыў вельмі хутка,
Што арабінка добрая.

...Арабінка каля плота,
Нібы пунсовы світанак,
Стане радасцю для позірку,
У дні сівога снежня.

    Перевёл Максим Троянович