7 апреля. Неделя 3. Крестъпоклонная

Саше Киира
Великий Пост 21 дня.


Воскресный Глас 3.

Тропарь.

Да и веселятся ж Вышние, и ликовствуют земная, яко сотвори Державу мышцею Своею Господь, порушив смертию смерть, первенец мертвых бысть: из чрева адова избавь нас, да благость велию мирови да подай.

Кондак.

Воскресл еси днесь из гроба Щедре, и нас же возвел еси от врат смертных. Днесь Адам ликовствует, да и веселится Ева: вкупе же и пророцы с патриархи вспевают непрестанно Державу Господнюю власти Твоей.

-- догматик богородичен:

Коим образом не дивимся ж Богъмужному, Пречестная, Рождеству Твоему, Пренепорочная, искушения мужескаго же и ни приемши, родила Ты еси да без отца Сына плотию прежде век и от Отца рожденнаго да без матере, якоже никоим образом претерпел еси изменения, смешения или разделения, но обою существу свойство цело и сохраньшаго. Темже Мати Дева Властительнице, Тому молись спастись душам, правславно Богородицу Тя исповедающих.

Без семене же от Божественнаго Духа, Отчею волею зачала Ты еси Сына Божия, от Отца без матери прежде век Имеющего же начинание, из-за нас, из Те да без отца быв, плотией родила Ты еси, и Млоденца млеком питала Ты еси. Темже ни престай молить, избавиться от бед душам нашим.
.


Кресту Всечестному Господню:

Тропарь:

Спаси, Господи, Твоя человецы и да благслови достояние Твое, и победы правверным христианам на сопротивные даруя, и Твое сохраняя Крестом Твоим жительство.

Кондак.

Не ктому пламенное оружие хранит врат Едемских, на тЫя же нАйде соуз преславный, древо Крестное, смертное жало и адова победа прогнася, и, мой Спасе, да предстал бо еси же, всклицая преостающимся и во аде: внИдите вновь в рай.
.


Благъвещению Пресвятой Богородицы.

Тропарь.

Днесь нашего же спасения главизна, и еже от века явление таинства: Божий Сын Девы Сын бывает да Гавриил благодать благвествует. Тем же и мы с ним Богородице всклицаем: ликовствуй, да Благодатная, с Тобою Господь.

Кондак.

Взбранной Воеводе нас Обороняющей, яко избавльшеся от злых, Твои раби, Госпожа, вспоем благодарственная Ти, Богородице, но якож державу имущая непобедимую от всяких нас бед свободи, да Ти зовем: ликовствуй, Невесто Неневестная.

Величание.

Архангельский глас всклицаем Ти, Чистая: Ликовствуй, да Благодатная, с Тобою Господь.

Благвествуй, земле, ликование велие, хвалите высОты славу Господню.

Якоже одушевленному Господню кивоту, да и никоим образом же рука скверных кОснется, устне же верных Богородице немолчно глас Ангела вспевающе с ликованием да всклицают: ликовствуй, да Благодатная, с Тобою Господь.