В слабостта ми е моята сила

Надежда Ангелова
Намерете ми малка хралупка,
дребничка съм, ще ме побере.
Да, добре съм, съвсем съм добре!
Само пулсът да спра – да не тупка,   

в мен сърцето. Почти в изнемога,
че издава ме. Лудост? Каква?
Ще се скрия след тези слова...
Намерете ми тясна бърлога!

Намерете ми стръмна, висока
дом на бури гранитна скала
и коя съм, каква съм била,
не е важно. Сега съм посока...

Все зад някого аз съм се крила
днес се случвам – внезапна беда.
Малък хаос в света ти. И да –
в слабостта ми е моята сила.