Повечето време от живота си...

Александра Ренуар Алексеева
Повечето време от живота си 
Била съм една ходеща хуманитарна катастрофа, 
Всичко при мен не беше наред - 
От връзките на обувките до глобалното затопляне.

Мизерия е нещо, което поех от родителите си, 
Не грижа, не апартамент, не пример за добър живот.
Звъннах на майка ми да кажа че тренирам
Тя ми отговори - защо искаш да изглеждаш като мъж?

Мизерия се крие зад маската на рационализма, 
"Не съм песимист, рационалист съм, 
Реалист съм," - така си казваме.

"Толкова е зле, че много хора се натрупаха на булевард Витошка -
Се забавляват се радват на пролет
Се грижат за себе си и за децата си"
Колко повече деца Земята ще може да носи,
Колко още мизерни хора да издържи?

Рационалисти няма да правят деца.
Дори секс няма да правят.
Само ще седат на маса, 
Пият ракия, 
Слушат Радка Куршума, 
И реват.

---

Please let me know of any mistakes. ;