Владимир Скобцов. Авиатанго. Рус. Бел

Максим Троянович
Солнце село, мы летим,
А пора бы приземлиться,
Что ж порхаем мы, как птица,
Что ж садиться не хотим?

Сгинул аэровокзал,
Шар земной как будто сдулся –
То ли лётчик промахнулся,
То ли тормоз отказал.

Оборвался рёв турбин,
Стюардесса пьет от счастья -
Наконец-то вышло шасси!
И, похоже, керосин.


***

Сонца села, мы ляцім,
А пара ўжо прызямліцца,
Што ж пырхаем мы, як птушка,
Што ж садзіцца не жадаем?

Згінуў аэравакзал,
Шар зямной як быццам садзьмуўся –
Ці то лётчык прамахнуўся,
Ці то тормаз адмовіў.

Абарваўся роў турбін,
Сцюардэса п'е ад шчасця -
Нарэшце-тое выйшла шасі!
І, падобна, керосін.

    Перевёл Максим Троянович