Ольга Старушко. Не покривив душой. Рус. Бел

Максим Троянович
Прожив уже немаленькую жизнь,
твержу, душой не покривив нисколько:
за тех, кто слишком гладок, не держись
и с омерзением смотри на скользких.


***

Пражыўшы ўжо немаленькае жыццё,
паўтараю, душой не пакрывіўшы ніколькі:
за тых, хто занадта гладкі, не трымайся
і з агідай глядзі на слізкіх.

    Перевёл Максим Троянович