11 апреля. Великий Пост. 25

Саше Киира
Великий Пост 25 дня.


в Четверг:

Тропарь Апостолов (дюжины).

Святии Апостоли, молите Милующего Бога, и прегрешений оставленье да подаст душам нашим.

Кондак.

Твердые да богъвещанныя  проповедатели, апостолов Твоих верх, Господи, приял еси же в услаждение Твоих благих да покой; болезни же онех и смерть приял еси же вяще всесожжения же всякаго, сведый сердечная Единый.
.


Тропарь Николе, архиерею Мир Ликийских, Чудотворцу нашему.

Правило веры и кротости да образ, воздержания учителя, отаре твоей тя и яви, Кой есть вещей Истина; из-за сего стяжал еси смирением высокая, нищетой богатая, отче Никола священноначальниче, молись Богу Христу душам нашим спастись.

Кондак.

В Мирех, святе, священнодействитель предстал еси: Христово исполнив Евангелие, отец преподобный, твою отдал еси душу о человецех твоих, и спасл еси неповинныя от смерти; из-за сего же освятился еси, яко великий таинник Благодати Господней.
.


Ионе же, и Корнилию, и Марку, Вассе св., прпп. Псков-Печерским.

Тропарь.

Яко светочи, явистесь всесветлии в пещере Царицы Матери Господа, преподобные отцы наши Марко, Ионо и Корнилие, вы же, Христов крест на рамо вземше, истово Тому вследовасте и, Богови чистотою яко и подошли да близко есте, отонудуже силами чудес обогатистеся, тем и мы любезно до вас притекаем же и умильно глаголем: преподобные, молите Христа Бога спастись душам нашим.

Кондак.

УязвИвся любовью Христа, преподобные, Того крест на рамо вземше, и понесли есте да Божественно, вооружився на невидимыя враги, яко и да копие непрестанные молитвы, в руках имуще с силою, бесовския ополчения победили есте, тем зовем вам: ликовствуйте, Марко, Ионо и Корнилий преподобные наши отцы, да удобрение верных.
.

Молитва.

Преподобные да богъблаженные отцы наши Никандре, Иоакиме, Онуфрие, Корнилие, Савво, Евфросиние, Серапион, Илларион, Марко, Ионо, Вассиан, Дорофее, Мартирие, Василие, Иоасафе, Досифее, Харитон, Игнатие, Харалампий, Памфиле, Ниле, Феофиле, Иакове, Авраамие, Корнилие, Иоанн, преподобная Вассо и прочие русскии, Псковские чудотворцы! Нынче нас (имена) приимите, вам молящихся истово и приклоняющихся и ко святым вашим иконам, духом же на ВысОтах предстоящии Святей Троице со Ангелы и преподобных отец лики, молитеся о нас, детах ваших, отцы, да избавимся и всяких скорбей, да болезней, да бед, обстояний, и в настоящем житьи да поживем благочестно, ходяще в заповедех и извинениях Господних безпорочно. Испросите нам грехов прощение, телесем здравье и вечное спасение, яко и вашим предстательством спасаеми, славу воздаем и Отцу и Сыну и Духу Святому, ныне и присно и в веки веков. Аминь.
.


прп. Ефрем Сирин. Молитва Великъпостная. (утром и вечером)
(см. 15 марта)