12 апреля. Великий Пост. 26

Саше Киира
Великий Пост 26 дня.


Кресту Всечестному.

Тропарь.

Спаси, Господи, Твоя человецы и да благслови достояние Твое, и победы правверным христианам на сопротивные даруя, и Твое сохраняя Крестом Твоим жительство.

Кондак.

Не ктому пламенное оружие хранит врат Едемских, на тЫя же нАйде соуз преславный, древо Крестное, смертное жало и адова победа прогнася, и, мой Спасе, да предстал бо еси же, всклицая преостающимся и во аде: внИдите вновь в рай.

Кондак.

И на Крест волею вознесыйся, тезоименному новому жительству Твоему щедроты Твои даруй, Боже Христе; возвесели нас силой Твоею, победы дая нам на супостаты, пособие имущим Твое, оружие мира, непобедимую победу.
.


на Богородицы и праведной Елисаветы встречу.

Тропарь.

Дево Безневестная и Мати Пречистая, приемши от Архангела благъвещение, со тщАнием востеклА Ты еси же в Горняя, и, целовав южику Твою, всечестнУю ЕлисавЕть, Матерью Господа от сия наречЕна была Ты еси, да и возвелИчила Господа Тя и возвелИчащаго: Да Благсловена Ты в женАх, да Благсловен Плод Твоего чрева.

Кондак.

Воистину Блаженна еси, Марие, о, Дево Святая, и всякии хвалы превосходящая, яко из Те да провозсия Правды Солнце, Христос Бог наш.
.


прп. игумену Синайскому Иоанну, именуемым Лествичник.

Тропарь.

Теченьми слез твоих пустыни же возделал еси да безплодное, и иже воздыханьми из глубины же во сто трудов уплодоносил еси, и да был еси светоч вселенной, чудесы сияяй, Иоанн, отче наш, Богу Христу молись душам нашим спастись.

кондак.

На высоте Господь воздержания истинна тя и постави, да яко и нелестную звезду, световодящую концы, Иоанн наставниче, отче наш.
.


свт. Софрония Иркутскаго.

Тропарь.

От юности возлюбил еси Христа, блаженный Софроние, управил еси добре иноческия обители и, архиерейства саном почтен быв, упасл еси Иркутскую паству, темже и в преставленьи чудес дарования от Бога приял еси и молиши Христа Бога избавить нас от бед и спасти души наша.

Кондак.

Соименнаго же мудрости иерарха, всеисполненное Церкве Иркутския украшение, нашего Софрония святителя отца восхвалим любовью, верные вси, той бо есть хранитель города и страны сея и молитвенник же о душах наших.
.


прп. Ефрем Сирин. Молитва Великъпостная. (утром и вечером)
(см. 15 марта)