Uaiym-Qaiqy

Асылтай Аукенов
Muzdagan bul jerde, bir ulken qala tur.
Sham-shyragy janyp kolik guildep jyr.
Qalaga tun batqan, tundi ai jubatqan.
Osy kuni sol ai, qyp-qyzyl qan basqan.

Ui de tur sham da bar, aspanda juldyzdar.
Aitshy sonda qaidan, uaiym paida bolgan?
Tiri de sau jigit, oina kul, omir sur.
Aitshy sonda qaidan,qaigy paida bolgan?

Ainalam qut qongan, ony kim baiqagan?
Ainalam jainap tur, kani kim baiqap tur?
Aiqai-shu, talapai, bari alga shapty-ai,
Osynyn ustinen jana kun, tugan-ai.

bastamasy tangy sagat 4.04, 25.tamyz 2010 jyl. // Qaragandy qalasy

Sonqy ozgertu men tolyqtyru - 27 qazan 2023 jyl. // Almaty qalasy
(c)Assyltay Aukenov(Abdikarim)