Tort ana

Асылтай Аукенов
Kun saiyn mazalaityn syraq, kun saiyn izdenemin, saual.
Kez bolarsyn sen keler urpaq, taba alarmysyn jauap, amal?
Qarsy kelgen, aq, qara, sary, qonyr batyr ortada tur.
Bir gasyrga sozylgan kures, konilimnen menin shyqpai tur.

Oila, bauyrym menin teren, oila
oina, oila.

Jan-jyregim, ruh, tula boiym, sana-sezim, namys, qan men ter.
barlygy da tort ana ushin, qudiretindi kim tusiner?
Atameken - tugan el men jer, tarih - gasyrlarga sozylgan.
Qalyptasyp kelgen - salt-dastur, ar-namysym menin - ana til!

Tup qazygym menin, aibynym, qadyr-qasietinnen ainaldym.
Altyn besik ken tugan jerim, qaida barsam da, qaita oraldym.
Jyrekten tamyrlarga tarap, korinbei agyp jatyr, qyzyl.
Tilimdi tistep alyp bir kun, tusindim birkelki qan men til.

11.51
14.11.2011 jyl

(c) Assyltay Aukenov(Abdikarim)