Юрий Иванович Шмаков. Отчаянье. Рус. Бел

Максим Троянович
Ничего не хочется,
Ничего не жаль.
Весь день небо мочится,
Крышей дребезжа.
Похотливо жмурится
Месяц чародей,               
Проводя на улицах
Фестиваль б...ей.
Чувствую, ероша чуб,
Как виски стучат,
И готов сорваться с губ
Полновесный мат...
Желваки в изгибах щек
Ходят сгоряча.
Наливай, Вадим, еще,
Выпьем невзначай.


***

Роспач

Нічога не жадаецца,
Нічога не шкада.
Увесь дзень неба маецца,
З даху лье вада .
Юрліва жмурыцца
Месяц чарадзей,               
Праводзячы на вуліцах
Фэст бл...ей.
Адчуваю, кудлацячы чуб,
Як віскі стук - стук,
І гатовы сарвацца з губ
Паўнаважкі мацюк...
Вужлакі ў выгінах шчок
Ходзяць з гарачкі.
Налівай, Вадзім, яшчэ,
Вып'ем усю заначку.