Юлия Тарусская. По листьям опавшим. Рус. Бел

Максим Троянович
По листьям опавшим,
По мыслям вчерашним
Бреду, позабыв про дела.
Промчится неделя
И к улицам нашим
Украдкой подступит зима...
   
Придёт еле слышно,
Со снегом пушистым,
И в час, непременно, ночной.
Безлунной, искристой,
Морозной, душистой
Прижмётся к окошкам щекой.

Простой, бесконечный,
По-детски беспечный
Услышится смех-перезвон.
Я дышащей свечкой
На улице млечной
Упрусь головой в небосклон.


***

Па лісці якія апалі...
 
Па лісці якія апалі,
Па думках учарашнім
Трызненню, пазабываўшы пра справы.
Прамчыцца тыдзень
І да вуліцам нашым
Употай падступіць зіма...
 
Прыйдзе ледзь чуваць,
Са снегам пухнатым,
І ў гадзіну, абавязкова, начную.
Бязмесячнай, іскрыстай,
Марознай, духмянай
Прыціснецца да акенцаў шчакой.

Просты, бясконцы,
Па-дзіцячаму бестурботны
Пачуецца смех-перазвон.
Я якая дыхае свечкай
На вуліцы млечнай
Упруся галавой у небасхіл.

     Перевёл Максим Троянович