Koz aldynda

Асылтай Аукенов
Toqta, ketip qalma!
Biz jasdy kuttik - qys dalada.
Uilerge kirdik,
Uide de qar jauyp tur.
Ertengi kundi kuttik,
kunde ertengi kundi kuttik.
biz kozimizdi kop narsege jumdyq.

koz aldynda uran alga!
koz aldunda aiqai toqta!
koz aldynda kun tuady,
Al ot qaza.
koz aldynda juldyzdy tun!
koz aldynda jogalgan jumaq,
koz aldynda jabyq esik,
Sagan ne kerek? tanda!

biz sholdep qaldyq - su bolmady.
Jaruq izdedik - juldyz joq.
Dalaga shygyp meili jauyn suyn ish!
An shurqaiyn desek - soz bolmady.
Uiyqtaiyn desek - uiqy joq.
Qara jamylsaq - orkestr oinaidy tush.


bastama 5.01.2012 jyl
ayaqtay 8.07.2020 jyl
(c) assyltay aukenov (abdikarim)