Эмили Дикинсон Away from Home...

Владимир Червяков 2
Away from Home are some and I —
An Emigrant to be
In a Metropolis of Homes
Is easy, possibly —

The Habit of a Foreign Sky
We — difficult — acquire
As Children, who remain in Face
The more their Feet retire.

Мне - эмигранту - и другим
Вдали от дома жить,
Возможно, легче:
Небоскрёб родным вам может быть.

Но детям к небесам чужим
Труднее привыкать,
Когда уже лицом  к лицу
Им с ними надо встать.