Qyzyl sarty kunder son

Асылтай Аукенов
Turyp qaldy poesd depoda,
Ketyp baramyn men, tagyda.
Samal jel tabaldyryqta,
Kutyp tur kuz kelip, qara,

Qyzyl-sary kunder son,bastalyp qys ta bitedi.
Aqyl oidan tugan qaiqy, kulip qara, uaiymdama.
Qaityp uige kelermin, qalqanmen mumkin, qalqanda.
Kumis toly, ne bos qaltamda, asygyp, alandap.

Sharshaqandar turaly ait,
Qatygez koshe drammasynsan.
Jaralangan jurek mekeny,
Sonda bara jatqandy ait.

Mahabbat alemdi bilep tur,
Tusimde, bilep tur - arman.
jarqurap ustinen juldyz tur,
Oyanyp men uqtym - jalgan.

bastamasy 11.11.2015 jul
t.ayaqtay 23.09.2021 jyl
(c) Assyltay Aukenov (Abdikarim)