Чем радует лето... Валентина Ментуз, с белорусског

Иосиф Бобровицкий
Чем радует лето не только поэта?
Полянки черники, ромашек букеты,
Река васильков, золотистое жито,
Куда ни взгляни - всё цветами покрыто.

Рассыпало лето клубнику у леса,
Чтоб губы подкрасить сумела принцесса,
Зовёт бор грибами, малиной поляны,
Мёд пчёлка сбирает в душистом тимьяне.

Раскинул июль в небе радуги-дуги,
А дождь босяком пробежал по округе.
Меж туч в небе аист парит белокрылый.
Как летом мой край мне особенно милый!


Оригинал:


Чым цешыць лета погляд не толькі ў паэтак?
Чарнічныя паляны, рамонкавы палетак,
валошкавая рэчка і залатое поле,
куды ні кінеш вокам - квяцістае раздолле.

А на ўзлеску лета рассыпала суніцы,
падкрасяць без памады ёй вусны маладзіцы,
заве грыбамі бор нас, малінаю паляны
і мёд збірае пчолка там, дзе чабор духмяны.

Раскінуў ліпень ў небе ў паверхі тры вясёлку,
і дожджык басаногі цалуе ў лузе зёлку,
між хмарак ў небе бусел лунае белакрылы,
які ж прыгожы летам мой край і сэрцу мілы!