Sondai jospar

Асылтай Аукенов
Tur qaida, bet qaida tusiniksiz?
Tatti toqash, al, qamshy qaida?
Bul jerde shopke aiyr kirmeidi,
Al balyq tordan otip, taidy.
Teniz qaida munda qurlyq qaida?
Altyn qaida, al mys qaida?
Neni salyp, al neni buzamyz?
Kim ne ushin an shyrqaidy?

Bis ushyn, kok aspan shatyr bolar.
Bis ushin, orman bos qabyrga bolar.
Ekeumiz, lastangan qudyqtan su ishpeimiz.
Jospar bar, siz ben biz.

Munda tastar sabyn syiyaqty,
Al bolat, qanyltyr sekildi.
Alsizdik mine kush syiyaqty,
Jagympazdyq shyndyq sekildi.
Munda qap qaida, al biz qaida?
Renish pe, kek pe tusiniksiz.
Ne bolsa da munda, unamaidy,
Munda ne bar, magan jagymsyz.

Ozende su,qara tun,
Qiyndyq, biz ushin qiyndyq bolmas.
Jure ber,
Ne bolsa da, endy qosh bol,keshir,
Jospar bar, siz ben biz.

bastamasy 16.03.2018 jyl
tolyq ayaqtay 11:58 sag 20.06.2020 jul
(c) Assyltay Aukenov(Abdikarim)