Juldyz - Kunnin ozi

Асылтай Аукенов
Aq qar men sur muzdyn, jarylyp jatqan jerinde,
Jyltyr korpege oralyp, jol tuzagynda qala tur.
Qalanyn ustinen bult shapqan, jaryqty jauyp koktegi.
Qala usty sary tutin, eki mun juldai bul jerde.
Fumur keskenge jaryq bergen, juldyz - Kunnin ozi.

Jane eki myn jul - shaiqas, shaiqas erekse sebepsiz,
Shaiqas ol isi jastardyn, ajimge de qarsy dari.
Qyp-qyzyl, togilgen qan, saqattan son son qara jer.
Ekeuden son shop pen gul, ushten son qaita tirilip tur.
Julytyp tur saulesimenen, juldyz - Kunnin ozi.

Qashanda osylai bilemiz, tagdyr erekse suier kimdi.
Basqa zanmen kim omir surip, al kim qyrshyn ketetindi.
Ia ne joq sozin ol bilmeidi, shen men esimder joq esinde,
Eskermei oni me yusi me, juldyzga umtylar satinde,
Qulatsada ony kuidirip, juldyz - Kunnin ozi.

Bastamasy 16:38 saq 01 shilde 2019 jyl
Songy ozg men tol  09 qarasha 2020 jyl
(c)Assyltay Aukenov (Abdikarim)