Евгений Глушаков. Спальный район. Рус. Бел

Максим Троянович
Птичка весёлая пискнула в кроне
И упорхнула в туман…
Спальное место в спальном районе,
Грязный диван.

Можно, конечно, валить на непруху,
Плакаться, бить себя в грудь;
Ночью вернуться и замертво рухнуть,
Затемно – в путь.

Ни тебе снять недотрогу на танцах,
Ни порыбачить в пруду…
Ладно. Пускай… Но хотя бы проспаться?
Спим на ходу!

Ну а на праздники – горло в ангине,
Не расшумится камыш.
Сморит, беднягу, и все выходные
Эдак проспишь.

Цирк посетить и в киношку охота,
С образованьем, кажись?
Сон и работа до рвоты, до пота –
Спальная жизнь!

12.12.18г.


***

Спальны раён

Птушка вясёлая піскне ў кроне
пырхне ў туман…
Спальнае месца ў спальным раёне,
Брудны дыван.

Можна, вядома, валіць небыліцу,
Плакацца, біць па грудзях;
Уначы вярнуцца і як нежывы паваліцца,
Зацемна – у шлях.

Ні табе зняць недатыку на танцах,
Ні парыбачыць у пруду…
Добра. Няхай… Але хоць бы праспацца?
Спім на хаду!

Ну а на святы – горла ў ангіне,
Не разшуміцца чарот.
Зморыць, небараку, і ўсе выходныя
Спіш. нібы крот

Цырк наведаць і ў кіношку ахвота,
З адукацыяю, набыццё?
Сон і праца да ваніт, да поту –
Спальнае жыццё!

    Перевёл Максим Троянович