Злива

Любовь Переверзева 3
Весня́на довга хлюща, злива
Давно такої не було́...
Вмить морем стало поле, нива.
Бо все навкру́ги залило́.

Вся Україна в зливах то́не.
Земля розквашена — трясця́.
Загарбник вкляк мов у полоні
Бо сам Господь йому суддя.

Війна застигла серед поля,
Залитого з Небес доще́м.
У цьом підказка — Вишня воля
Що ворог зникне, згине вщент.

Весня́на довга, хлюща, злива
Давно такої не було...
Нехай війна як ма́ра спли́не,
Щоб сонце миру знов зійшло!

15.04.2023