Shaikas

Асылтай Аукенов
Ertengi kunine senimdi adamdy korset!
Bul jolda qaitqannyn suretin salyp ber.
Mynnan biri, tiri qalgan adamdy korset.
Biri esik bolsa, biri qulyp, al biri, kilt bolu kerek!

Aspan, dala.
kok pen jer arasy - shaikas.
Qaida bolsanda, ne jasasanda,
Kok pen jer arasy - shaikas.
 
Bir jerde kuni de tuni de bar adam bar.
Bir jerde uly da, qyzy da bar adam bar.
Bir jerde adamdarga torema durys.
Biri qamal bolsa, biri iyq, qamaldy buzyp shugar.

11:26 saq 16.06.2020 jul
OMT 14.06.2022 jul
(c) Assyltay Aukenov(Abdikarim)