Su jagasyndagy emender

Асылтай Аукенов
Boten qalalardan shsrshadym,
Muzdy jarudan sharshadym,
Uiqyga keter em, biraq ogan uaqyt joq.
Tun keldi qaita ainekten,
Meni tagy bireu kutip tur,
Daiynmun qaita baruqa, qaita.

Senemin biraq sen, qaita bineshe soz aitasyn.
Sonda bul qarga men, izimdi qaldyramyn.
Kutuge bilem men, koruge de, as qaldy,
Qaitadan bul su jaqasyndagy emenderdi.

koshelerde unsizdik, ayuq asty sharshagan asfalt,
Shatyr astynda qala omir surup jatar.
Meili bul koshe shamdary, juldyzdan da jaryq janar,
Shamdar oshedi, al juldyz janup turar.

06.35 sag 23.07.2020 jul
(c) Assyltay Aukenov(Abdikarim)