Патилата на пейчо

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Както ходих си из двора,
във краката ми се мушна
нашата Писана.
За опашката я дръпнах,
тя пък ме одраска.
Ревнах силно
и се тръшнах право на земята
и изцапах със калчица
новите си гащи.
Мама ме наказа
да стоя във вкъщи.
Бръкнах във долапа,
сладкото изкарах,
взех голямата лъжица,
здраво го подкарах.
Ядох, лапах, не се мръщих,
но ме сви стомаха
и във тоалетната отиде
сладкото набърже.
Следва според мене
пак да съм наказан.
Мама каза ще ме върже
до кучето на двора.