Владимир Константинов 6. Небо в окошке. Рус. Бел

Максим Троянович
Небо в окошке пронзительно синее…
Солнце не жаркое, но рано быть инею.

Сонно и северно, млечно-серебряно
Надо быть радостным, в мире затерянном

Белые рученьки, белые Ноченьки….
Выбрали белое, все, да не очень-то..!

Белые гавани, волосы белые…
Скорые плавания, скорбные делания…!

Страхи печальные, Двери тесовые…,
Мысли опальные, где же взять новые.?

Небо в окошке, пронзительно синее…..,
Солнце не жаркое, скоро быть инею…!


***

Неба ў акенцы пранізліва сіняе...

Неба ў акенцы пранізліва сіняе…
Сонца не смажана, але рана быць шаці.

Сонна і паўночна, млечна-срэбна
Трэба быць радасным, у свеце закінутым

Белыя ручанькі, белыя Ночачкі….
Абралі белае, усё, ды не вельмі вось..!

Белыя гавані, валасы белыя…
Хуткія плаванні, журботнымі справамі…!

Страхі сумныя, Дзверы дранкавыя…,
Думы прагнаныя, дзе ж узяць новыя.?

Неба ў акенцы, пранізліва сіняе…..,
Сонца не смажана, хутка быць шаці…!

     Перевёл Максим Троянович