Монолог Ледi 19 Квiтня

Игорь Вячеславович Топоров
Монолог Ледi 19 Квiтня

Нехай життя без ревнощiв горячоi,
I йшла б розумно, - - в день - прибiй, - -
Бузку, так умностию зрячоi,
Мирськоi, за життя, не на забiй.
На день б менi цей так надивитися,
I coнцем ранковим зiгрiтися, -
До кожной сутi cepця, i
Нiмi звидiти всi любовi, -
Днi до вiйни неначе нове.
Нехай там буде нiчого,
I вже давно так i мого,
Але знову, Як у давнину, i не сурово,
 Знайомий свiтло у вiконцi тому,
Дознаюся дитинства я у всьому.

Монолог Леди 19 апреля

Пусть жизнь без ревности горячей,
И шла бы умно, в день-прибой,
Сирени, умностию зрячей,
Мирской, за жизнь, не на убой,
На день б мне этот наглядеться,
И солнцем утренним согреться,
До каждой сути сердца, и
Немые взвидеть все любви, -
Дни до войны как будто внове.
Пусть там не будет ничего,
Уже давно и моего,
Но вновь, как встарь, и не сурово, - -
Знакомый свет в окошке том,
Узнаю детства я во всём.