25 апреля. Великий Пост. 39

Саше Киира
Великий Пост 39 дня.


в честь Икон Богородицы.

Мати Господа Бога, Царице Высот и земли, днесь чествуем Твое изображение, НаичистЕйшая, на образе Твоем,

Белыничская.
тако и Муромская,

именуемым и явленнаго же во утешение и неизреченное счастие нам грешным. Приклоняемся ниц пред Тобою, Властительнице, и грешными нашими устами, с грешней нашей земли всклицаем:

Тропарь.

К Богородице днесь прилежно да притецем, грешные и смиренные, и приклонимся, зовуще в покаяньи из глубины души: Властительнице, да помози, милующи на ны, потщися, умираем же от множества прегрешений, не отвратИ Твоя рабы тщи, Тя и едино упование имамы.

Кондак.

Непостыдное христиан предстательство, ходатайство к Творцу непреложное, не гнушайся грешных молений гласы, но да предвари, якож Благая, на помощь нас, верно зовущих Ти; ускори на молитву и потщися на умоленье, да предстательствующи присно, Богородице, Тя чтущих.

Величание.

Величаем Тя, Отроковице Дево Богъизбранная Пресвятая, и чтим образ Твой святый, им же исцеления точишь всем, с верою притекающим.
.


в Четверг:

Тропарь Апостолов (дюжины).

Святии Апостоли, молите Милующего Бога, и прегрешений оставленье да подаст душам нашим.

Кондак.

Твердые да богъвещанныя  проповедатели, апостолов Твоих верх, Господи, приял еси же в услаждение Твоих благих да покой; болезни же онех и смерть приял еси же вяще всесожжения же всякаго, сведый сердечная Единый.
.


Тропарь Николе, архиерею Мир Ликийских, Чудотворцу нашему.

Правило веры и кротости да образ, воздержания учителя, отаре твоей тя и яви, Кой есть вещей Истина; из-за сего стяжал еси смирением высокая, нищетой богатая, отче Никола священноначальниче, молись Богу Христу и нашим спастись душам.

Кондак.

В Мирех, святе, священнодействитель предстал еси: Христово исполнив Евангелие, отец преподобный, твою отдал еси душу о человецех твоих, и спасл еси неповинныя от смерти; из-за сего же освятился еси, яко великий таинник Благодати Господней.
.


прп. Афанасии игуменьи Эгинской.

Тропарь.

В те, мати, известно и спасЕся, еже и в Божием образе: и крест приимши, вследовала ты еси Христу, и дЕющи учила ты еси гнушатись плотию, прехОдит бо, и прилежАти же о души, вещи превечной, темже и со Ангелы ликовствует, преподобная Афанасия, твой дух.

Кондак.

За любовь Господню, преподобная, покоя желание возненавидела ты еси, пощением дух твой просвещающи: сильно бо звери победила ты еси: но и молитвами твоими противных шатание разори.
.


прп. Ефрем Сирин. Молитва Великъпостная. (утром и вечером)
(см. 15 марта)