Чому так - усi жирафи не купляють зовсiм шафи?

Юрий Сафроненко
От кумедно - фсі жирафи
Геть чомусь не мають шафи!
Мабуть їхній жирафёнок
Заховався там зпросонок.

Цілий день його шукали
Гадки геть чомусь не знали,
Що воно сидить у шафі -
Незвичайно для жирафи.

Як маля туди попало?
Там жирафам
місця
м
а
л
о
...

Мами бігали, шукали!
Звірів геть усіх питали:
- Загубилась де дитятко?
Заскучало слоненятко.

З тих часів усі
ж
и
р
а
ф
и
Не купляють зовсім шафи!

Й сплять навприсядки в саванні -
Як же їм купатись
в ванні???
Так, вона для крокодилів,
Носорогів та горилів.

Їм підходить тільки душ
Піддощьових
в
і
д
ч
а
й
д
у
х
...

Недарма в них довгі шиї
Для веселковій події!
І до того ж ріжки є -
Хмарку бодь - і дощик
ллє!

Як веселка в небе посміхаєцця,
То жираф під дощиком
купаєцця!

=GoldKing=
http://stihi.ru/2024/04/28/1167

Африканський носоріг
Ма на носі довгий ріг.
Й не стрибає у стрибалку,
Бо слабкий на очи змалку.

Далі носа геть не баче:
- Щось там йдецця?
Спритне наче.
Краще я його бодну!
Щоб розгледіть
хоч
о
д
н
у
.

Крокодил на думку слОна -
До-о-овга лава без ослона.
Як присісти? Бо втече
В спритну річку, що тече.

Що за птаха марабу?
Має сажень у дзьобу!
Як дзьобати геть забула,
І тому його загнула.
І чого його дзьобати?
Буду краще
к-о-л-у-п-а-т-и!

Бегемот боки роз'їв,
Стіг трави без солі з'їв.
Він пірнає - стид і срам!
Вийшов з рамок океан!

Кенгуру дитинку носить,
А воно гулять не просить.
Де ховається маля,
Не розгледіть і здалля!
По великому рахунку
Справа мабуть у пакунку.

Почему жирафы спят стоя?

Жирафам подушка - одно наказанье!
Да как-то не очень на рожках лежанье.
И ушки торчат тоже так, не по теме.
И как же тут быть в этой сонной проблеме!

И тут заводной шабуршной жирафёнок,
Вовсю размечтался, как малый ребёнок:
- Вот мне бы на тучке пушистой поспать,
Но только никак до неё не достать.

Он вытянул шею, а та испугалась!
И рожки увидев, немедля умчалась.