Булыр микэн?

Сэйлэн Татарская
Их, арчырга иде туфраклардан,
Их, кайтырга иде бер кабат.
Карап тора читтэн бер агачта:
                «Булыр микэн?» – диеп ярканат. (Рифэ Рахман)

Кайтам , дисэн туган нигезенэ,
                йэ, кем сина аяк чала сон?
Беркем чалмый, тик син узен генэ,
                донья куып,  читтэ чабасын.

Ният кылсан, эгэр чын кунелдэн,
                каршылык юк, кайта аласын.
Таш нигезен кабат кутэрэсен,
                телэк булса, йорт та саласын...

Адэм очен  иман хэм туган йорт,
                Вождан уятырлык  пар канат.
“Ник нигезгэ “Йэсин” чыга, бу?”-дип,
                башын чайкый куктэ  ярканат.