Яна сузлэр уйлап таптым Лэбиб Леронга пародия

Сэйлэн Татарская
Кичэгенэк кичэ иде
(Вакытсыз вакыт» Л.Лерон)

Яна сузлэр уйлап таптым
буген эллэ ничэне:
“Кичэгенэк” дип тозэттем
 эчпошыргыч  “кичэ”не.

Бугенне дэ тозэттем мин,
Ул бугеннэн-“бугенэк”  .               
Шундый матур суз тапканга
куйдым хэтта сугенеп.

Минем кадэр яна сузлэр
 уйлап тапмас беркем дэ...
Шул сузлэрдэн кочак -кочак
шигырь яздым  бер тондэ.

Ялгыш яздым , “ тон”дип тугел,
”тонэнэк” дип укыйсы.
Эле мина телебездэн
купме чупне утыйсы!!!