Шигырьлэремэ керэлэр

Сэйлэн Татарская
Театрдан кайтып килешеме?!-
Шигыремэ керде Тинчурин! (Лэбиб Лерон)

Шигырьлэрем  минем кемгэ-
                китапханэ кук,
Э кемгэдер- чэркэханэ,
                сыраханэ кук.

Эллэ кемнэр килеп керэ,
                бер кисэтмичэ...
Тинчурин да кереп чыкты,
                тиз генэ, кичэ.

Буген кемдер шигыремнен
                ишеген шакый.
Ачсам- анда басып тора
                Гаяз Исхакый...

Беркон, эле тан атканчы,
                шакыды Такташ,
Аннан керде  бер-бер артлы
                Гэрэй хэм Гаташ,
тош житугэ-оч Миннуллин
                хэм ике Гали,
Юзи, Афзал, Шабай, Эгълэм,
                Золфэт, Миргалим...
Мансур, Мирза, Харис, Гадел,
                Морат, Зэйдулла,
Корбан, Гаффар, Аманулла,
                Баттал, Батулла...
               
Теге ишек олгералмый
                кайчак ябылып.
Шигыремэ язучылар
                керэ агылып...

Мине белгэн ботен эдип
                сукмак салды кук,
Язучылар Берлегенен
                ишек алды кук.