Наш власний свiт

Галина Чехута
Наш власний світ… Частіше він закритий…
Не кожного впускаємо туди.
Для когось він цікавий і звабливий,
Для іншого – таємних дум круги…

Приватний світ – це сокровенні мрії,
Притулок ілюзорних сподівань.
У власнім світі – ніжні ми і вільні,
А часом догоряєм, як свіча.

В своєму світі – ми самі з собою:
Вагаємось, кохаємо, ждемо.
Готуємось, буває, до двобою,
Із чаші мук гіркий напій п’ємо.

У власнім світі – ми частіш розкуті,
Готові до сміливих перспектив,
І мудрі, і рішучі, і жагучі,
Відновлюємо втрачений престиж…

Не кожному ми відчиняєм двері
У бережний таємничий дім.
Того лиш, хто в біді підставив плечі,
Запрошуєм у свій духовний світ…