Колись... на укр. яз

Любонька
Галині Коризмі до презентації

Колись вона повЕрнеться додому,
ця "жінка із далекої дороги",
залИшивши розлук хронічну втому,
ступивши на хатнІ свої пороги.

Збентежена душа набуде спокій,
який не снився навіть на чужИні
і ностальгії відгук одинокий
загУбиться у висі жовто-синій.

Вдихаючи гірське повітря в груди,
відчує справжню райську насолоду
і вдячних слів віршовані споруди,
немов птахи, злетять до небозводу...

СотвОрених пісень крилата зграя
над рідними просторами взів'ється;
нарешті серце вільно заспіває
й розтане смутку крижана фортеця.

Прокінеться від сну самотня діва
і запалає в ній любові вуглик;
хай подарує доленька щаслива
всіх "щирих почуттів маленький вузлик"

тій "жінці із далекої дороги",
яка в чужинськім краї не зчерствІла;
хай по землі батькІвській ходять ноги
й за спИною міцніють творчі крила...


11/11/2023/