Не можу

Галина Чехута
Не можу усіх звеселити,
Хто хоче тепла і утіх.
Не можу, на жаль, зрозуміти
Що в кожного є на умі.

Не можу усіх розсудити,
Здійснити жадання усі.
Нелегко підчас заглушити
Акорди сумні у душі.

Не можу я навіть любити
Усіх, хто живе на землі,
До серця того допустити,
Хто носить каміння в душі.

Не можу терпіти свавілля,
Ненависть і підлу брехню.
Не можу прощати жахіття,
Вражді потурати і злу.

Як часто лунають в ефірі
Слова, що печуть, як різки!
Я можу лиш жити в довірі,
У світі добра без війни.