Я не знав, чи то була любов

Миклош Форма
Я не знав, чи то була любов.
Чи прихильність. Чи порив. Чи пристрасть.
Не здурів. Не сплуталися мислі.
Я занадто юним був, їй-бо.

Я занадто чистим був тоді.
І тоді я був занадто світлим.
Стільки ще кохати, стільки жити.
Юні мрії – вила по воді.

Але ж я не знався на біді.
У натхнення – дуже сильні крила.
Я не знав, чи то кохання, мила...
Але я щасливим був тоді...