Буряад-монгол арадни

Туяна Цыденова-Очирова
Буряад-монгол арадни
Мунхэ тэнгэриин тэмдэгтэй,
Баян нангин туухээрээ
Мэдээжэ хамагта болонхой.

Байгал баабайн hулдэтэй,
Урданай еhо заншалтай,
Буянтай, сагаан сэдьхэлтэй,
Угаа дамжан, таранхай.

Буряадайм хундэмуушэ зангыень
Бухы дэлхэй мэдэнхэй.
Баатар, зоригтой, унэн сэхыень
Булта ундэроор сэгнэнхэй.

Хурса угэнь, мэргэн ухаань,
Холуур сууряа тараанхай.
Булад мэтэ хусэ тамирынь
Барашагуй туухэтэй.

Баян дэлгэр нютагтаа
Эжэлшэн, омогтой ажаhууна.
Бэлигтэй арадни ерээдуй руу
Эршэтэй алхамаар дабшана.


13мая 2024г.