Пустинное дерево

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа



                ПУСТИННО  ДЪРВО

                Сред пустинния зной, в тишина и покой
                се издига дърво.
                Няма клонки зелени - посивял, изкривен е
                многолетният ствол.

                Заваля изведнъж напоителен дъжд
                и окъпа пустинята стара.
                И възкръсна дървото - и се върна живота
                с плодоносни и силни ластари.

                Ана  Величкова